Panorama foto's van de Opaloop en de 4 Mijl 2009

De opmerkingen in dit artikel heb ik herzien in mijn korte review over de Sony DSC-TX1. Dit kunt u hier lezen in mijn Sony DSC TX1 re-review. De rest hieronder was een te voorbarige conclusie, maar misschien wel leuk om te lezen :DDe Sony DSC-HX1 en de nieuwe Sony DSC-TX1 hebben allebei de optie om op een hele simpele manier panorama foto’s maken. En ik stond afgelopen Donderdag ook beide camera’s te bekijken in de winkel. Verder kunnen de camera’s ook nog eens HD video opnemen:

Sony DSC-HX1, 1440x1080 op 30fps
Sony DSC-TX1, 1280x720 op 30fps

Het plan was om één van de cams mee te nemen. De HX1 zou dan onze Sony DSC-H9 vervangen. En de TX1 zou een extra camera voor bij de DSLR worden die makkelijk in de zak past, wat nogal moeilijk gaat met een DSLR!

Maar... Als ik al met een simpele 2Mp camera telefoon een heuse panorama kan maken. Van drie foto’s met verschillende belichtingen en gemaakt met zo’n 20 minuten tussen de foto’s. Kortom, geen ideale omstandigheden! Dan heb ik zo iets van, waarom zou ik zo’n Sony halen. En onze H9 mag dan soms traag en koppig zijn met rare Noise Reduction, maar is nog niet echt aan vervanging toe...

De panorama foto’s

4 Mijl met Samsung S3500, drie foto’s van 2Mp


Opaloop met Sony DSC-H9, twee foto’s van 5Mp


Verder vind ik het jammer dat de nieuwe TX1 geen 3.5" maar een 3.0" scherm heeft en ook nog eens geen stereo microfoon heeft. De naar mijn mening dichtstbijzijnde voorgangers Sony DSC-T500 en Sony DSC-T900 hebben dat wel. De lens en sensor van de TX1 mogen dan beter zijn en de 10frames in 1 seconde (Let op, dit is niet 10 frames per seconde), en twilight modus mogen dan leuke opties zijn. Maar die wegen niet op tegen de slechtere microfoon en kleiner scherm!

Dus maar afwachten of er een T-serie camera komt die een groter scherm heeft en stereo microfoon met de opties van de TX1... Laat me raden Sony, die gaat vast DSC-TX2 heten! De genoemde voorgangers zijn toch best goede camera’s, met een iets donkerder lens en geen Exmor R cmos-sensor.

Sony marketing aan het werk, laat mensen maar deze camera kopen en dan komen wij later uit met één die de genoemde opties wel heeft. Lekker dan...

Reactie plaatsen: