4 mijl Groningen 2008

Net als de vorige jaren was ik uitgenodigd om de 4 mijl van Haren naar Groningen te lopen. Mijn vrouw heeft me naar het Martini Plaza gebracht, waar ik mijn startbewijs in ontvangst mocht nemen. Je kon er ook van allerlei lekkernijen gebruik maken. Wat erg jammer was omdat de atleten er niets van konden nuttigen, dit was te kort voor de start.

We werden in bussen naar Haren vervoerd en mochten daar in het startvak onze plaats innemen. Toen het startschot klonk gingen we op topsnelheid richting de vismarkt. Zoals gewoonlijk stonden langs het parcour veel mensen ons aan te moedigen, dit doet je als loper goed en geeft je extra kracht.

De weersomstandigheden waren ideaal, met een goede luchtvochtigheid. Maar misschien stond de wind wel de verkeerde kant uit, aangezien er geen records zijn gebroken. We hadden de wind in de rug, wat als gevolg heeft dat het voor de lopers warm kan zijn.

Mijn zoon heeft foto’s gemaakt van zo’n één vierde deel van het totale deelnemersveld, die zoals gewoonlijk te zien zijn op mijn foto blog.

Nu zijn jullie natuurlijk ook wel benieuwd naar mijn tijd. Dit was 24 min. en 54 sec. en goed voor een tweede plaats bij de 60 plus. Ik ben met een zeer hoge snelheid van 15,4 km/h over de finish. Ik hoop niet dat ik geflits ben, want je weet het wel met die politie van tegenwoordig. Ze staan altijd verstopt en de boete komt meestal 2maanden laten (niet dat ik ervaring hier mee heb hoor)

Reactie plaatsen: