Halve Marathon Lauwersoog 2008

Mijn vrouw en ik zijn om 10.30 uur van huis vertrokken op weg naar Ulrum. We kwamen heel wat waarschuwingsborden tegen met aanduiding "U rijd te hard". Eenmaal aangekomen, even ingeschreven en toen naar de auto gelopen om de fiets van mijn vrouw van de fietsendrager af te halen. We hadden haar fiets meegenomen, zodat ze mij de terugreis van Lauwersoog naar Ulrum kon begeleiden.


Foto genomen door Ida Mulder - album link

Mijn vrouw fietste voorbij de kazerne en stond daar te wachten tot ik eraan kwam. In de tussentijd stapte ik in de bus voor vertrek naar Lauwersoog. In de haven, waar ik samen met Jan Nienhuis wat rondgekeken heb, kwam ik er ineens achterkwam dat ik mijn pet in bus had laten liggen, dus snel richting de bushalte gerend om mijn pet op te halen. Na een tijdje wachten kwam de bus aan waar ik mee gereist had aan, gelukkig lag mijn pet voor in de cabinne bij de buschauffeur dat had ik te danken Harmannes Hovinga die pet vond op de plek waar ik gezeten. Hij had het aan de buschauffeur gegeven, daarvoor nog mijn dank.

Nog een paar km ingelopen met Jan Nienhuis en toen richting de start. Om 14 uur klonk het startschot die werd gegeven door de vrouw van Jacob Vos, omdat de genodigde starter niet was gekomen. Na het startschot gingen we met elkaar op weg naar Ulrum.


Foto's genomen door Flip Slik - album link

Het was zeer warm ongeveer 30 graden met een vochtigheidsgraad van 90%. Na 10 km ging het nog vrij goed met een tijd van ongeveer 42 min daarna ging het een stuk moeilijker en na Zoutkamp zei mijn vrouw: "Doe het maar rustig aan en loop hem maar gewoon uit". Ik wist een tijd neer te zetten van 1 uur 37 min. en 16 sec. dit was goed voor een vierde plaats bij de mannen 60+

Reactie plaatsen: