Omloop Grolloo 2010

Mijn derde loop binnen 4 dagen. Je zou denken, dit kan niet goed gaan. Toch was mijn tijd van 42 min. en 15 sec. op de 10 km goed voor een tweede plaats, bij de mannen 60+.

De route was deze keer anders uitgezet, veel asvalt wegen en een stuk door het bos. Door het warme weer hadden wij het zwaar, er stond geen zuchtje wind.
Elly:
Er werd tijdens de loop een man onwel, dit kwam waarschijnlijk doordat hij te weinig had gedronken voor de wedstrijd. We zagen hem aan komen zwalken. Elly en Aad konden hem nog net opvangen en langzaam op de grond laten zakken, voordat hij achterover viel. De BAB (Bewustzijn Ademhaling Bloedsomloop) werd gecontroleerd.

Dit alles gebeurde allemaal voordat het rode kruis gearriveerd was. De man werd op mijn aanwijzingen stabiel gelegd, omdat hij braakneigingen vertoonde.

Het meisje van het rode kruis was blijkbaar overdonderd door de situatie die ze aantrof en wist niet goed te handelen. Ze vroeg aan ons of ze 112 moest bellen en wat te zeggen.

Dit is wat je ziet op de foto van Aad v/d Drift. De man is naar het ziekenhuis overgebracht, ik hoop dat het goed afloopt met hem. Je ziet dus dat het erg belangrijk dat je voor en tijdens het hardlopen genoeg drinkt. Zeker als het zo warm is!

Reactie plaatsen: