Oud Alteveerloop 2008

Onderweg naar Nieuwe Pekela moesten wij een omweg maken vanwege de werkzaamheden aan de autoweg. Niet dat dit een grote omweg, maar het gaf wel wat tumult in de auto of de loop nu in Oude- Nieuwe Pekela was. We zijn uiteindelijk toch maar voor Nieuwe Pekela gegaan.

Eenmaal aangekomen bij de sportvelden heeft mijn vrouw me ingeschreven in de kantine. De mevrouw die achter de inschijftafel zat bij mannen 60+ wilde haar doorsturen naar de inschrijving voor de dames. Mijn vrouw gaf als antwoord: "Ik doe de inschrijving voor mijn man, die buiten staat te praten met zijn collega lopers". Na het opspelden van het nummer en de nodige foto daarvan, genomen door me zoon die tevens zijn nieuwe spiegelreflex kamera kon testen, zijn we met Appie Stuursma richting de start gelopen.

Het parcour was bochtig en glad, wat kwam door de regen die geleidelijk tijdens de gehele wedstrijd naar beneden kwam. De luchtvorchtigheid was hoog mede door de regen, dit zorgde voor een benauwd klimaat met weinig zuurstof in de lucht. Dit was ook te merken aan de tijd.

Uiteindelijk heb ik een tijd neer weten te zetten van 40 min. 55 sec. Dit was goed voor de 2e plaats mannen 60+.


De fotoreportage door Martin voor de Univé Oud Alteveerloop in Nieuwe Pekela. De eerste dag dat ik mijn nieuwe camera mee had voor een loop. De Sony Alpha 200, dus maar eens zien wat deze DSLR camera meer kon dan de Sony H9. De reden voor de aanschaf was meer omdat de H9 niet te zuinig is met noise reduction en door die irritante eigenschap de foto's nogal kon bewerken op een manier wat de foto niet ten goed kwam.

De A200 is vergeleken met de H9 een veel betere camera waarbij de tweede hoogswaarschijnlijk rare beeldbewerking had gedaan met de uiteindelijke foto's met dit donkere weer. Maar goed dit is ook geen eerlijk vergelijk. Het was een mooie loop dat in ronden verdeelt was dus genoeg foto kansen.
-Martin


Reactie plaatsen: