Stadsloop Appingedam 2008

Een van de mooiste en gezelligste lopen van Noord Nederland. Ik was hiervoor uitgenodigd en dat vond ik wel een hele eer. De loop ging over twee ronden waarvan ik er één heb ingelopen.
Bij de start stond ik tussen de lopers van uit de hele wereld. Het startschot klonk en we vertrokken door de gezellige straten met veel muziek. Toen ik in de richting van de Solwerderstraat liep vond ik het er erg stil. Dit kwam doordat een toeschouwer onwel was geworden en de straat grotendeels geblokkeerd werd door twee ambulances' en een politie auto.

Hierdoor konden de motoren die voor de twee Kenianen aanreden er niet langs, daardoor liepen ze verkeerd achter de motoren. aan de verkeerde weg in. Mede hierdoor liepen ze ongeveer 100 meter teveel en kwamen als tweede en derde over de finishlijn. Doordat een derde aankomende loper, "een Fransman", het parcour wel kon vervolgen kwam hij als eerste aan. De finish voor de top drie werd bij jurybesluit denkbeeldig vast gelegd, vlak voor de plek waar de 2 ambulances en een politie auto de Solwerdestraat blokkeerden.

Derhalve werd Kipsang uitgeroepen tot winnaar, Rotich tot nummer 2 en Musasabeker tot nummer 3. Daarna moest ik nog ongeveer 3 km lopen voor ik bij de finish aankwam, met een tijd van 40 min. en 40 sec. Met deze tijd was ik tevreden, hierdoor werd ik bij de mannen 60+ eerste en ging met een mooie beker naar huis.


Reactie plaatsen: