Univé Onstwedderomloop 2008

Op maandag 7 juli vertrokken we vanuit Hoogezand om ongeveer 5 uur richting Onstwedde. We kwamen om 17:45 bij de kantine van de Onstwedde Boys, waar ik mij ging inschrijven voor de 10 km. wedstrijd. We liepen daarna naar het centrum van het dorp, waar de start was.

De wedstrijd bestond uit vier ronden van 2.5 km. Samen met Jan Nienhuis heb ik een rondje ingelopen, even later begon het te regenen. Mijn vrouw zei: "Jij als hardloper kan wel even naar de auto rennen om twee paraplu's op te halen voor mij en Martin, dan heb je nog een paar extra km. ingelopen."

Toen de wedstrijd werd gestart tekenden zich donkere wolken aan de hemel af. Na drie ronden kregen we een regenbui op ons hoofd wat wel een lekkere verkoeling gaf. Uiteindelijk kwam ik als tweede binnen in de 60+ klasse in een tijd van 39 min. en 57 sec.

Met deze tijd was ik tevreden, omdat ik zeker een half jaar terug moet gaan dat ik voor het laatst onder de veertig min. dook. Bij het inleveren van mijn startnummer kreeg ik een zak met hardbroodjes. Wat heel orgineel was, omdat we anders meestal een handdoek of t-shirt krijgen.


We moesten nog even wachten op de prijsuitreiking, en toen gingen we weer op huis aan.


Reactie plaatsen: