Vestingloop Bourtange 2008

Zondag 26 Oktober vertrokken mijn vrouw, zoon en ik zelf vol goede moed naar Bourtange, waar ik de 21.1 km wilde lopen. Het regende en waaide een beetje toen wij van Hoogezand vertrokken en het leek er niet op dat het weer beter zou worden.

In Veendam zagen we de stoomtrein richting Stadskanaal rijden, dat was een mooi plaatje nostalgie. Nadat een paar "Wegpiraten/Bumperklevers" ons waren gepasseerd werd het weer wat rustiger op de autoweg.

Toen we in Bourtange aankwamen regende het behoorlijk en begon het ook stevig te waaien. Nadat ik mij had ingeschreven voor de wedstrijd ben ik een paar kilometer gaan inlopen. Om 14.00 klonk "het startschot" dit gebeurde met een echte kanon door de soldaten uit de Vesting op het marktplein.

De atleten hadden mede door het luide kanonschot een erg snelle start. De weersomstandigheden werden er niet beter op, het was dus ook prettig om in een groepje te lopen in het stuk veld buiten de vesting. We hebben steeds afgewisseld om voorop te lopen om zo onze krachten sportief te verdelen. Dick Scholing en ikzelf zijn later gaan versnellen en hoorden de achterblijvers tegen elkaar zeggen kijk die "oude mannen" nou toch eens! Het doet je toch wel goed om als "oude man" zoveel jongeren achter te laten.

Het parcour was op 1 splitsing niet goed afgezet en daardoor is Ben Stellingwerf ook verkeerd gelopen. Toch leuk dat de organisatie hem alsnog de punten en tweede prijs toekende. Deze 21.1 km wist ik in een tijd van 1.uur 27min. en 15 sec.te lopen en dat was goed voor een tweede plaats. Mijn complimenten voor de organisatie en vrijwilligers die er toch maar weer iedere keer staan.
Wat een regen mensen en ook wat een wind. En toch was de loop leuk om mee te maken (vanaf de kant) Ik heb genoeg foto's genomen. Alleen jammergenoeg niet van de eerste mensen die binnen kwamen van de 5km. Door het donkere weer moest ik wel degelijk wat photoshoppen om de licht levels acceptabel te maken voor de galerij. Gelukkig heeft photoshop dan een batch systeem waar het, na instellen wat ie moet doen, alles automatisch voor je regelt. Zeker een handige optie voor 200+ foto's

Hoe dan ook, ik ben blij dat de paraplu is uitgevonden!
-Martin


Reactie plaatsen: