De Gerrit Voortman Lemelerbergloop 2015

In Lemele ligt een berg, en daar is ook een Gerrit Voortman Lemelerbergloop. Dat was dus het plan voor vandaag. De 5,3Km en de 10,8Km waren onze afstanden. Yvonne en Martin de 5,3Km en Garmt, Desiree en Bennie de 10,8Km.

Vorig jaar was het bijna dezelfde temperatuur, maar lagere luchtvochtigheid. Dus de loop was dit jaar ietsjes zwaarder doordat er minder zuurstof in de lucht zat.

Nadat Garmt en Martin bij de luidruchtige luidsprekers nog even Gerrit en Lamko een hand hadden gegeven met moeite elkaar konden verstaan gingen de 10,8Km club hun wandel route doen samen met de dames van de film en foto crew, Elly en Silvia. Terwijl Martin en Yvonne hun warming up ronde van “1Km” gingen doen, maar dat was dus ietjes langer dan “1Km” blijkbaar!
Yvonne en Martin hebben samen de 5,3Km gelopen, Martin had last van zijn knie en heeft vorige weer een volledige training stop ingelast. Tijdens de loop was de knie wel gevoelig, maar niet genoeg om uit te stappen. Yvonne heeft deze keer Martin dus gehaast, en samen wisten ze het voor elkaar te boksen om de tijd van vorig jaar ruim te verbeteren.
Deze keer kwamen ze over de streep in 32:20, vorig jaar was dat nog 33:06. Martin heeft verplicht vrij gekregen van Yvonne voor de dinsdag training, jou knie moet rusten zei ze nog.

Garmt heeft de 10,8Km gelopen in een tijd van 56:50, de eerste twee ronden gingen als vanouds zonder problemen. De derde ronde viel wat zwaarder, dit kwam mede doordat de man minder zuurstof binnen kan krijgen vanwege zijn longen. Vorig jaar mocht de man mee als fotograaf vanwege gezondheidsomstandigheden, dus het deed goed om nu toch weer op het parcour te lopen. Met zijn 68 jaar is hij toen nog 7e geworden bij de M60+Desiree wist tot haar verbazing toch even weer een podium plaats in de wacht te slepen. Ze is tweede geworden bij de 10,8Km V40+ in een tijd van 54:06.


De eerste dame was Iris Dahler met een tijd van 54:02
De derde dame was Claudia van Tellingen met een tijd van 55:50
Bennie had er blijkbaar weer zin in en wist een zijn PR van vorig jaar te verbreken met ruim drie en half minuut. Bennie kwam over de streep in een tijd van 47:05 bij de 10,8Km M40+, vorig jaar was dat nog 50:39. Een hele verbetering op de PR van vorig jaar dus!


De film en foto's zijn weer goed geregeld door Elly en Silvia voor de 5,3Km zo rond de eerste bergbeklimming bij het 650m punt en bij de 10,8Km rond het 1500m punt


Overige links
Uitslagen

Reactie plaatsen: