Zuidlaardermarktloop 2015

Vier jaar geleden was het dat de Zuidlaardermarktloop op het programma stond voor ons. Alleen Garmt heeft de loop al eerder gelopen in 2011 en daarvoor. Dus het was sowieso een nieuw parcour voor iedereen.

Het weer leek er in eerste instantie op dat door de mist en vele regen de laatste dagen weinig zuurstof in de lucht zou zitten. En ook nog eens een hoge luchtvochtigheid. Het tegenovergestelde was waar. En ondanks alle bochten, klinkers en wegversmallingen, kortom geen makkelijk parcour, hebben we hele leuke tijden weten neer te zetten. De temperatuur van 9 graden hielp waarschijnlijk ook mee.

Garmt heeft weer een tijd weten neer te zetten in de 45 minuten op de 10Km, en ook direct een lage 45-er. Dit benadrukt toch wel het succes van de teruggeschroefde duurloop trainingen van rond de 5min/Km naar 5:45min/Km, zoals de man altijd trainde voor alle mooie tijden die hij ooit heeft weten te zetten.

Het duurvermogen word op deze manier beter ontwikkeld, omdat je met snellere duurlopen letterlijk je spiermassa aan het verbranden bent ipv vetmassa. Met duurlopen op correcte tempo herstellen je spieren van wedstrijden en intervallen, terwijl je spieren ook sterker worden en duurvermogen krijgen hierdoor.

Dat blijk ook uit de tijd van 45:21 die er dan ook wel degelijk mag zijn, weer goed op weg naar de 44min etc...Yvonne heeft samen met Martin en met haar mooie nieuwe en snelle Nike broek de 5Km gelopen. Ze merkte nog op dat Martin het wel warm zou krijgen met zijn trui ipv t-shirt, “viel wel mee”. Ze kwamen over de streep in 24:52.

De tweede onder de 25min waarmee ze bijna haar PR van 24:45 geëvenaard heeft, op dit toch wel wat zwaarder parcour dan de Proostmeerloop 2015.

Ook hebben ze nu de laatste Km snel gelopen ipv de eerste, dit is blijkbaar een betere verdeling van haar krachten. En dit is nog steeds zonder echt specifiek te trainen door drukte, deze 12Km/u+ komt alleen van korte duurloopjes.

Dan ga je je toch afvragen wat er nog meer in die beentjes van haar zit als we wat specifieker training, wat vanaf nu ook het pan is. Ze vroeg zich nu zelfs af waar ze op wil focussen, de volgende stap naar de 24 minuten grens leek haar wel wat en deze nieuwe broek is nu helemaal goedgekeurd natuurlijk!


Desiree wist een podiumplek te bemachtigen, haar tijd van 43:12 op de 10Km was goed voor een tweede plaats bij de V35+. Dit was ook weer een PR verbetering van ruim anderhalve minuut, vorige stond op 44:42 bij de Bikkelloop 2015.

Eerste was Petra Maarsingh met een tijd van 41:51, derde was Marieke Lokhorst met een tijd van 43:27. Onder trotse begeleiding naar het podium door Garmt, werd er nog een fototje gemaakt door Martin op zijn zeer geavanceerde telefoon camera de Samsung Ace 2... De dikke cams lagen al in de auto...Bennie heeft ook een PR weten neer te zetten op de 10Km, zijn tijd stond op 39:43 bij de Bikkelloop 2015 van vorige week.

De nieuwe PR staan nu op 39:13, een hele mooie verbetering en nu komt die 38 minuten op de 10Km wel heel dicht bij.

Dat gaat de goede kant uit!

De film is deze keer door Silvia gemaakt, bij de mat zwarte Range Rover Evoque, Yvonne is helemaal weg van die auto, dit was dan ook nog één in mat zwart... Alle lopers op de film met deze wagen. Elly heeft de foto's gemaakt zo ongeveer bij de wegversmallingen waar de weg heen en terug door midden moest worden gedeeld. Ook Roy en Patrick waren deze keer van de partij om ons allen aan te moedigen bij deze loop in hun buurdorp

Overige links
Uitslagen

Reactie plaatsen: