Bikkelloop 2015


De Bikkelloop in Zuidwolde was vandaag het plan. We mochten daar deelnemen aan de 5Km en de 10Km. Voor de 5Km start hebben Bennie, Martin en Yvonne nog even in het bos een rondje ingelopen.

De 5Km startte een uur eerder dan de 10Km, de afstand waar Bennie, Desiree en Garmt aan mee gingen doen. Ze moesten dus nog even wachten op de start van de 10Km, tijdens Yvonne en Martin hun 5Km stonden ze goed aan te moedigen bij het start gebied.Yvonne en Martin hebben de 5Km samen gelopen. Martin was vorige week ook maar begonnen met ziek zijn, maar Yvonne had toch een voorsprong van al twee weken kwakkelend ziek zijn. En daar kwam bij dat Yvonne de laatste maand ook minder tijd had om volledig te trainen.

Ze wou zo graag een PR lopen, maar dat zat er vandaag gewoon niet in. Samen zijn ze over de streep gekomen in 26:42, inclusief ongv. een minuut wandelen tijdens de 3e Kilometer. En toch de 1ste Km weer in 4:40, de snelheid heeft Yvonne wel, nu weer haar duurvermogen rustig opbouwen. Helemaal zo slecht nog niet, niets mis mee onder deze omstandigheden. Ook al is ze dat niet geheel met Martin eens, die wel heel trots is op haar. Eerst maar weer met zijn tweetjes weer goed beter worden, de training weer oppikken en dan komt dat helemaal weer goed.Garmt heeft de loop netjes gelopen in een tijd van 46:20, Deze tijd was goed om op de 5e plaats te komen bij de M60+, wat bij de Bikkelloop ook een podium plaats is. Garmt heeft zijn duurloop trainingen weer teruggeschroefd naar vanouds, rond de 5:40 per Kilometer zoals de man altijd zijn duurloopjes trainde.

Wat blijkt, dit is een hele goede stap geweest onder het mum van duurvermogen opbouwen tijdens duurloop, rustige duurlopen zijn hier beter voor. En snelheid opbouwen tijdens interval werk om dan deze snelheid en duurvermogen samen te voegen tijdens een wedstrijdje.

De PR's waren vandaag van Desiree en Bennie. Bennie heeft weer een tijd weten te lopen op de 10Km onder de 40min grens in 39:43, zijn tweede keer onder de 40min. Deze stond op 39:48 bij de Proostmeerloop 2015, hij kwam hiermee op de 6e plaats bij de M40+. Desiree wist ook een PR te zetten bij de 10Km V40+, ze wist in een tijd van 44:42 een 5e plaats te behalen, goed om ook op het podium te komen. Haar vorige PR stond op 46:19 bij de Stadsloop Appingedam 2015

Martin had al bedacht dat Bennie misschien samen met Desiree over de streep zou komen omdat de dames iets eerder starten dan de heren. Bennie heeft nog een eindsprint gedaan en wist Desiree toch in te halen onder aanmoediging van Desiree zelf.

Heel mooi om te zien hoe deze twee met zulke stappen vooruitgang geboekt hebben in toch een relatief korte tijd door de trainingen met Garmt, de man is ook uitermate trots op zijn twee pupillen.

Elly heeft de foto's en film gemaakt tijdens het loopje zo rond het 800m punt en Martin heeft toen nog wat extra foto's gemaakt en ook van de prijsuitreikingOverige links
Bikkelloop website | Uitslagen

Reactie plaatsen: